Gezinsbijslagen - Bedragen - Uitbetalingen

Groeipakket: de nieuwe Kinderbijslag in Vlaanderen

Alle kinderen in Vlaanderen hebben er recht op een Groeipakket. Bij KidsLife ben je zeker dat je Kinderbijslag of Kindergeld in de vorm van het vernieuwde Groeipakket altijd stipt uitbetaald wordt. En we helpen je ook bij het verkrijgen van alle voordelen waar jouw kind recht op heeft.

Wat is het Groeipakket?

Het Groeipakket, de Kinderbijslag in Vlaanderen, is de verzamelnaam voor verschillende premies en toeslagen voor jouw kind:

  • Startbedrag (vroegere Kraamgeld): eenmalige premie van 1214,49 Euro voor elk kind dat in Vlaanderen geboren wordt.
  • Basisbedrag: een vast maandelijks bedrag. Het bedrag hangt af van de geboortedatum en de gezinssituatie.
  • Participatietoeslagen: verzamelnaam voor de Kinderopvangtoeslag, Kleutertoeslag en Schooltoeslag
  • Sociale toeslagen: extra maandelijkse toeslag voor gezinnen met een laag inkomen.
  • Schoolbonus: jaarlijkse toeslag in augustus voor elk kind.
  • Zorgtoeslagen: maandelijkse toeslagen aangepast naar de situatie van jouw kind. Dit kan gaan om de wezentoeslag, toeslag voor kinderen met een beperking en een pleegzorgtoeslag.

Groeipakket aanvragen bij KidsLife?

Goed idee! KidsLife zorgt ervoor dat je maximaal krijgt waarop je recht hebt. Doe vandaag nog een aanvraag en ontvang jouw Groeipakket van KidsLife.

Groeipakket aanvragen

Ontdek waar je recht op hebt!

Wil je graag zelf berekenen hoeveel Groeipakket je maandelijks gaat ontvangen? Maak dan gebruik van onze handige online tool

Bereken zelf

Alles wat je wil weten over het Groeipakket in Vlaanderen

Mijn Groeipakket opvolgen via My KidsLife

Ontvang je Groeipakket van KidsLife? Dan kan je jouw dossier volledig online bekijken en beheren via My KidsLife. De beveiligde omgeving My KidsLife verzamelt alle informatie over jouw situatie.

Ontdek My KidsLife

Uitbetaling van het Groeipakket

Het basisbedrag, aangevuld met de eventuele zorgtoeslagen en sociale toeslag, ontvang je altijd ten laatste de 8ste van de maand.

Het Startbedrag en de verschillende participatietoeslagen ontvang je tussentijds.

Bekijk hier de volledige betaalkalender

Bedragen van het Groeipakket

Het maandelijkse basisbedrag bedraagt 176,66 Euro voor elk kind geboren vanaf 01/01/2019. in de meeste situaties blijven kinderen geboren vóór 2019 hetzelfde maandelijks bedrag ontvangen als vroeger. Hier ontvangt het jongste kind 101,69 Euro, het 2de jongste kind 188,16 Euro en de oudste kinderen 259,49 Euro.

Je kan ook recht hebben op bijkomende toeslagen. Alle verschillende mogelijkheden kan je hier terugvinden.

Verhoogd Groeipakket

Waarom kiezen voor KidsLife?

Tevredenheid

Tevredenheid

Onze klanten geven ons een score van 4 op 5.

Expertise

Expertise

We zorgen elke maand voor een stipte en correcte uitbetaling aan meer dan 400 000 kinderen in België

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Onze KidsLife-adviseurs in jouw buurt zijn makkelijk bereikbaar, ook over de middag kun je telefonisch contact opnemen. En via My KidsLife is jouw dossier 24u/24u online beschikbaar.

My KidsLife

Specifieke Situaties

Zit je in een specifieke situatie. Of is er een wijziging in het gezin? Dat kan invloed hebben op jouw Groeipakket. Bekijk hier de verschillende situaties.

Verschillende situaties in jouw gezin

Specifieke situaties voor jouw kind

Veelgestelde vragen

Het Groeipakket (of de Kinderbijslag) wordt telkens de 8ste van de maand gestort. Valt de 8ste in het weekend dan betalen wij de laatste werkdag voor dat weekend. Bekijk onze betaalkalender voor de betalingsdata
 

Grootouders kunnen het Groeipakket of de Kinderbijslag krijgen voor hun kleinkinderen als deze kinderen op hun adres staat ingeschreven. De voorwaarde is dat de ouders zelf niet op dit adres staan ingeschreven.

Tot en met de leeftijd van 18 jaar is er zonder voorwaarden recht op kinderbijslag of Groeipakket. In Wallonië is er in sommige gevallen zelfs een automatisch recht op kinderbijslag tot de leeftijd van 21 jaar. Daarna kan er nog tot de leeftijd van 25 jaar recht zijn onder bepaalde voorwaarden.

Recht op kinderbijslag of Groeipakket na de leeftijd van 18 jaar

Na de leeftijd van 18 jaar hangt het verder recht af van gevolgde studies. Ook als de jongere niet verder studeert, kan er nog recht zijn op Groeipakket of kinderbijslag:

  • In Vlaanderen voor een beperkte periode van 12 maanden als schoolverlater.
  • In Wallonië en Brussel voor een periode van 1 jaar bij inschrijving als werkzoekende bij Actiris (Brussel) of de FOREM (Wallonië)

25 jaar: einde van het recht op Groeipakket of Kinderbijslag

Er is maximum recht op Groeipakket en Kinderbijslag  tot en met de maand van de 25ste verjaardag. De laatste storting zal dus plaatsvinden aan het begin van de maand volgend op de 25ste verjaardag. Ook als de jongere nog verder studeert of als de periode van schoolverlater of werkzoekende nog niet voorbij is, is het recht op Groeipakket of Kinderbijslag onherroepelijk voorbij.

KidsLife betaalt graag tot het einde van het recht jouw Kinderbijslag of Groeipakket! Ontvang je dit nog niet van KidsLife? Vraag de betaling dan nu aan! 

Ik wil overstappen naar KidsLife

 

Verhuizen op zich is al een grote gebeurtenis, daarom maakt KidsLife het je gemakkelijk. Wanneer jij je adres aanpast bij de dienst bevolking van de gemeente, doen wij het nodige.
Verhuis je naar het buitenland? Laat je dit dan even weten?

De begunstigden kern is een term die alleen wordt gebruikt voor gezinnen in Vlaanderen. Het geeft de ontvanger aan van het Groeipakket. Dit zijn in eerste plaats de ouders, die beiden begunstigden worden genoemd. Zij beslissen gezamenlijk en ontvangen in samenspraak het Groeipakket en alle toeslagen. Ontvang je reeds Kinderbijslag voor 2019 en is er ondertussen niets gewijzigd in jouw situatie, dan blijft de situatie zoals voor 01/01/2019 geldig. In veel situaties is het dan maar 1 persoon die het Groeipakket (de nieuwe naam voor de Kinderbijslag) ontvangt, meestal de moeder. 
Voor jouw specifieke situatie kan je jouw online dossier My KidsLife raadplegen of contact opnemen met jouw KidsLife-adviseur

Sluit je aan bij KidsLife

Wil je het maximum uit je Groeipakket halen? Kies dan voor KidsLife als uitbetaler.

Wij zorgen ervoor dat je geen enkel voordeel meer mist.

Ik kies voor KidsLife