Onze kantoren zijn gesloten op maandag 29/5 en uitzonderlijk op vrijdag 2/6.

Hoe kan ik mijn rekeningnummer van de Kinderbijslag of Groeipakket wijzigen?

Als klant van KidsLife, kan je makkelijk het rekeningnummer waarop de Kinderbijslag en het Groeipakket wordt gestort aanpassen op My KidsLife, jouw online dossier.
Jouw rekeningnummer schriftelijk doorgeven kan ook! Het document om een nieuw rekeningnummer door te geven kan je hier terugvinden
Wil je nog op een andere manier jouw rekeningnummer doorgeven? Neem dan contact op met jouw KidsLife-adviseur.

Bekijk onze veelgestelde vragen

Het Groeipakket (of de Kinderbijslag) wordt telkens de 8ste van de maand gestort. Valt de 8ste in het weekend dan betalen wij de laatste werkdag voor dat weekend. Bekijk onze betaalkalender voor de betalingsdata
 

Als (toekomstige) ouder kan je zelf je Kinderbijslagfonds kiezen.
Dit is dus niet afhankelijk van je werkgever, jouw ouders of mutualiteit. 

Ontvang je nog geen Kinderbijslag of Groeipakket dan kan je deze keuze maken als je een aanvraag indient.
Bekijk hier waarom kiezen voor KidsLife als Kinderbijslagfonds een goed idee is.

Ontvang je al Kinderbijslag of Groeipakket? Dan heb je al een Kinderbijslagfonds of uitbetaler. Is deze uitbetaler toevallig KidsLife? Dan zit je goed!
Ontvang je het maandelijks bedrag niet van KidsLife, dan kan je vragen om over te stappen.
Overstappen is makkelijk en snel, zonder onderbreking van de betaling.

Doe hier je aanvraag

Ben je zwanger? Proficiat alvast. Heb je nog geen kinderen, dan is het nu de moment om een Kinderbijslagfonds te kiezen. We maken het je makkelijk! Het Startbedrag en Groeipakket aanvragen tijdens zwangerschap doe je snel hier

Er is geen verschil tussen een online aanvraag of papieren aanvraag. In beide situaties gaat jouw KidsLife-adviseur aan de slag om jouw aanvraag zo snel mogelijk te verwerken. 
Een papieren aanvraag die per post wordt bezorgd heeft natuurlijk wel een tragere verwerkingstijd dan een online aanvraag door de distributie van de post. 

Een online aanvraag is niet alleen snel maar ook ecologisch en makkelijk voor jezelf. En je spaart er een postzegel mee uit, dus goed voor je portemonnee. 

Bekijk hier welke aanvraag je kan indienen

Doe je een aanvraag Startbedrag of Groeipakket? Dan vragen wij de aanvraag te ondertekenen, ook online. Zo kunnen wij jouw identiteit bevestigen. Het is ook belangrijk voor jouw eigen veiligheid, zo zorgen we er namelijk voor dat niemand een aanvraag kan indienen in jouw naam. 
De handtekening kan je plaatsen met je vinger (op je smartphone) of via je muis op je computer. Het is net zoals je tekent voor een postpakketje. 

Doe hier jouw aanvraag