Hoe kan ik mijn rekeningnummer van de Kinderbijslag of Groeipakket wijzigen?

Als klant van KidsLife, kan je makkelijk het rekeningnummer waarop de Kinderbijslag en het Groeipakket wordt gestort aanpassen op My KidsLife, jouw online dossier.
Jouw rekeningnummer schriftelijk doorgeven kan ook! Het document om een nieuw rekeningnummer door te geven kan je hier terugvinden
Wil je nog op een andere manier jouw rekeningnummer doorgeven? Neem dan contact op met jouw KidsLife-adviseur.

Bekijk onze veelgestelde vragen

Het Groeipakket (of de Kinderbijslag) wordt telkens de 8ste van de maand gestort. Valt de 8ste in het weekend dan betalen wij de laatste werkdag voor dat weekend. Bekijk onze betaalkalender voor de betalingsdata
 

Het recht op Groeipakket of Kinderbijslag start afhankelijk van de regio waar je woont.

 • - In Vlaanderen gaat het recht op Groeipakket in vanaf de eerst dag van de maand van de gebeurtenis. 

De uitkeringen worden altijd betaald na afloop van maand.

Bijvoorbeeld: Cyriel wordt geboren op 15/10/2022 en woont in Gent. Vanaf 01/10/2022 heeft Cyriel recht op Groeipakket. Begin november wordt zijn Groeipakket van oktober betaald.
Bijvoorbeeld: Een gezin vestigt zich in Vlaanderen op 26 april. Voorheen woonden de ouders met hun kinderen in Syrië. Vanaf 1 april kunnen ze recht hebben op Groeipakket.

 • - In Brussel en Wallonië gaat het recht op kinderbijslag in vanaf de eerste dag van de maand volgend op de gebeurtenis.

Bijvoorbeeld: Mathéo is geboren op 27/09/2022 en woont in Namen. Zijn recht op kinderbijslag gaat in op 01/10/2022. De kinderbijslag voor oktober 2022 wordt begin november 2022 betaald.

Als de ouders of opvoeders van de kinderen aanwezig zijn in het Oekraïens gezin, ontvangen zij het Groeipakket of de Kinderbijslag voor hun kinderen.

Als je een Oekraïens kind opvangt waarvan geen ouders of Oekraïense opvoeders in je gezin zijn, kan jij een aanvraag doen om de kinderbijslag voor dat kind zelf te ontvangen.

Bijvoorbeeld: Op 8 maart 2022 komt de 15-jarige Andrej in je gezin wonen. Je moet een aanvraag indienen bij KidsLife om de kinderbijslag voor Andrej te kunnen ontvangen.

Bekijk hier alles over Kinderbijslag voor Oekraïense gezinnen

Woon je in België? Dan verandert er niets voor aan jouw uitbetaling van Kinderbijslag of Groeipakket. Verander je van werk en dalen hierdoor jouw gezinsinkomsten, dan heb je wel mogelijk recht op een sociale toeslag.

Bekijk de voorwaarden voor een Sociale Toeslag hier

Woon jij of de kinderen niet in België? Dan blijf je verder Kinderbijslag of Groeipakket ontvangen van KidsLife. Is jouw nieuwe werkgever gevestigd in een andere regio (Vlaanderen - Brussel - Wallonië) dan waar je voordien werkte? Dan ontvang je nog steeds Kinderbijslag, maar zal de regio verschillen. Elke regio heeft namelijk zijn verschillende wetgeving.

Lees hier alles over Kinderbijslag in België en het verschil tussen de regio's. 

Ga je in het buitenland werken? Contacteer dan zeker jouw KidsLife-adviseur. Dit is een specifieke situatie, daardoor onderzoeken we graag het recht op Kinderbijslag zodat jij geen enkele voordeel mist (en ook geen terugbetaling van ten onrecht ontvangen Kinderbijslag moet doen) 

Alle situaties voor een buitenlands dossier

Ontvang je Kinderbijslag of Groeipakket van KidsLife? Of heb je net een aanvraag gedaan? 
Onze KidsLife-adviseurs staan voor je klaar. Je kan hen bereiken via: 

 1. Contactformulier: op deze manier hebben we onmiddellijk al jouw gegevens en kunnen wij jou snel verder helpen om jouw vraag op te lossen.
   
 2. Telefonisch: de KidsLife-adviseurs helpen je graag telefonisch verder. Om je snel te kunnen helpen hou je best je Rijksregisternummer bij de hand. 
   
 3. My KidsLife: jouw online dossier Kinderbijslag en Groeipakket is 24/24 beschikbaar voor jou. Een wijziging in jouw situatie doorgeven of een attest downloaden? Het kan allemaal.  
   
 4. Kantoor in jouw buurt: waar je ook woont er is altijd een KidsLife kantoor in de buurt. Vind hier het kantoor dicht bij jou. In veel gevallen is langskomen naar een kantoor niet nodig en kunnen we je verder helpen zonder de verplaatsing te maken. 

En dan hebben wij uiteraard een uitgebreid overzicht van veelgestelde vragen waarbij we de vragen van de gezinnen beantwoorden. 

Contacteer jouw KidsLife-adviseur