Startbedrag (Kraamgeld) bij geboorte

Je verwacht een kindje? Proficiat! Vraag snel je Startbedrag aan.

Elk kind dat geboren wordt, moet van in het prille begin alle kansen krijgen. Om de ouders daarbij te ondersteunen, heeft elk kindje dat geboren wordt in Vlaanderen  en er zijn verblijfplaats heeft, recht op een 'welkom-op-deze-wereld' geschenk in de vorm van een startbedrag, vroeger ook wel kraamgeld of geboortepremie genoemd.


Kraamgeld

Kan ik nu al mijn Startbedrag of het oude Kraamgeld of Geboortepremie aanvragen?

Ook wanneer jouw kindje nog niet geboren is, kan je, indien je jouw verblijfplaats in Vlaanderen hebt, het kraamgeld of startbedrag al aanvragen! Via onze snelle online tool is dit in een handomdraai gebeurd en zorgen wij voor een correcte en snelle behandeling van jouw aanvraag. Je ontvangt het startbedrag van KidsLife dan 2 maanden vóór de vermoedelijke bevallingsdatum. Je ontvangt een bedrag van 1122 Euro voor elke geboorte in Vlaanderen na 2019.

Doe je de aanvraag liever schriftelijk? Ook dat is geen probleem! Onze KidsLife-adviseurs staan klaar om jou hierin te begeleiden en al jouw vragen te beantwoorden. Je kan het aanvraagformulier startbedrag hier downloaden.

Startbedrag aanvragen  

(voor de online aanvraag hebben wij jouw Rijksregisternummer nodig en een doktersattest met de vermoedelijke bevallingsdatum)