Tips van KidsLife

Het geluk zelf een duwtje geven? Met onze tips beleef je meer en kom je alles te weten over leuke evenementen, activiteiten en voordelen voor jou en je kinderen. Veel plezier!

After graduation

Ik ben afgestudeerd/gestopt met studeren.

Afgestudeerd, gestopt met studeren en wat nu? Schrijf je in bij VDAB als werkzoekende om recht te krijgen op een uitkering. Sluit je ook aan bij een ziekenfonds en kijk voor een hospitalisatieverzekering. 

Afgestudeerd, wat nu

Student Job

Tips voor zorgeloze vakantiejob

Festivals, reizen, studeren voor je herexamens, … Wat je ook van plan bent een leuke vakantiejob staat voor veel studenten of afgestudeerden ook op de planning. Met deze leuke bijverdienste kan je alvast heel wat van je wilde plannen betalen. Maar waar moet je nu eigenlijk allemaal rekening mee houden vooraleer je begint te klussen?

Tips voor zorgeloze vakantiejob

Parental leave

Ouderschapsverlof of voltijds blijven werken?

Wil je graag zoveel mogelijk tijd met je kind doorbrengen, of is het simpelweg niet mogelijk om opvang te voorzien tijdens de vakanties? Dan kan je als vader en moeder ‘ouderschapsverlof’ opnemen. 

Ouderschapsverlof

Tip: save on childcare

Besparen op je kinderopvang

Je weet dat die dag er komt waarbij je voor de eerste keer jouw zoon of dochter achterlaat bij de opvang. Afscheid nemen met of zonder tranen, je weet dat ze in goede handen zijn. Hier hangt meestal ook een mooi prijskaartje aan vast. Maar je kan wel een deel van dit inschrijvingsgeld terugkrijgen!

Besparen op je kinderopvang

Paternal leave

Vaderschapsverlof

Vader worden, de gelukkigste dag van je leven. Een van de grote clichés over het ouderschap, maar beslis vooral zelf! Wat wel zeker is dat je geen tijd teveel zal hebben. Extra verlof is zeker geen overbodige luxe. Maar op welk extra verlof heb ik recht als vader?

Vaderschapsverlof

Vacation

Checklist voor een toffe en goedkope vakantie

De zomervakantie staat voor de deur. Een gezellige familievakantie, een babymoon net voor de bevalling of gewoon lekker thuis genieten van het Belgische weer? Wat je plannen ook zijn, bij KidsLife hebben we een aantal tips voor een zorgeloze vakantie.  

Checklist

Hospitalisation

Check tijdig je hospitalisatieverzekering

Bij een zwangerschap en bevalling komen heel wat kosten kijken. Naast de schattige nieuwe kleren, een kinderbed en hopen luiers zijn er ook veel medische kosten.

Hospitalisatieverzekering

Zelfstandig en zwanger

Wat zijn jullie voordelen als zelfstandige mama en papa?

Zelfstandig en zwanger? Ontvang jouw moederschapsrust, vrijstelling van sociale bijdrage en dienstencheques. Op kraamgeld en een groeipakket heb je ook recht. 

Zelfstandig en zwanger

Alles over ouderschapsverlof

Alles over ouderschapsverlof

Je kindje zien opgroeien, is het mooiste wat er is. Vergeet dus niet om je ouderschapsverlof aan te vragen. Dit is een gedroomde kans om meer tijd te spenderen met het gezin. Voltijds, halftijds, 1/5 of een combinatie van de verschillende mogelijkheden? Dat kies je zelf.

Alles over ouderschapsverlof

Apply for Maternity Care

Kraamzorg

Tegenwoordig verblijf je nog maximum een drietal dagen in het ziekenhuis na de bevalling. Neen, veel tijd om tot jezelf te komen heb je niet. Gelukkig kun je een beroep doen op kraamzorg.

Kraamzorg

krediet

Alles over tijdskrediet

Een onderbreking van het werk, iedereen kan het wel eens gebruiken. Hier vind je de antwoorden op de vragen: Zijn er voorwaarden aan tijdskredieten verbonden?  Krijg ik een uitkering? Ik werk in het onderwijs, hoe werkt dat?

Alles over tijdskrediet