Statusbericht

We ontmoeten je graag tijdens de Babydays-beurs in Kortrijk op 23 en 24 februari 2019. Druk hier je kortingsbon van 5 EUR af. Tot dan!

Kinderbijslag wordt Groeipakket

Op 1 januari 2019 nam Vlaanderen de kinderbijslag over van de Federale Overheid en kreeg het een nieuwe naam: 'het Groeipakket'

Het Groeipakket is er voor alle kinderen die wonen in Vlaanderen. Elk kind heeft recht op een startbedrag, een basisbedrag en een schoolbonus. Het nieuwe Groeipakket staat voor het geheel van financiële tegemoetkomingen dat KidsLife voorziet voor elk kind in elk gezin.

Het geeft gezinnen maximaal de kans elk kind te laten groeien en zich zo volledig mogelijk te ontplooien.

Lees hier meer over het Groeipakket.

Bekijk zeker onze handige "kindermobiel" voor een eenvoudig overzicht tussen de verschillende bedragen.

Dikke Buik C1

Je verwacht een kindje? 

Proficiat!

Elk kind dat geboren wordt moet van in het prille begin alle kansen krijgen. Om de ouders daarbij te ondersteunen, heeft elk kindje dat geboren wordt in Vlaanderen na 01/01/2019 en er zijn verblijfplaats heeft, recht op een 'welkom-op-deze-wereld' geschenk in de vorm van een startbedrag.

Meer info

Dotje KidsLife

Over KidsLife

KidsLife Vlaanderen vzw, opgericht door de HR-dienstengroepen LiantisGroup S en EASYPAY GROUP, is door Kind&Gezin erkend om vanaf 2019 in Vlaanderen actief te worden als uitbetaler van het Groeipakket. 

Onze ambitie met KidsLife Vlaanderen reikt verder dan de correcte en stipte uitbetaling van het Groeipakket aan de aangesloten gezinnen. We willen uitgroeien tot een echte partner in het Vlaamse gezinsbeleid door de huidige en toekomstige gezinnen met kinderen optimaal te ondersteunen en te informeren. Dit doen we door een proactief onderzoek van het recht op toelagen via allerlei beschikbare data, een vlotte samenwerking met andere actoren in het gezinsbeleid en eenvoudige online en fysieke contacten met de gezinnen.  

Meer weten?

Kind Slaapt boek C1

Woont jouw gezin in Wallonië of Brussel?

Maar bezoekt je kindje een door de Vlaamse Gemeenschap vergunde, niet-inkomensgerelateerde kinderopvang in Vlaanderen of Brussel-Hoofdstad? Is jouw zoon of dochter al wat ouder en volgt hij of zij onderwijs in een door de Vlaamse Gemeenschap erkende of gesubsidieerde school voor lager of secundair onderwijs? Ook in bovenstaande gevallen kan je genieten van een kinderopvangtoeslag en/of kleutertoeslag, en kom je in aanmerking voor een eventuele schooltoelage! Dien in beide gevallen je aanvraag zo snel mogelijk in bij KidsLife, en wij doen de rest!

Meer info over deze toeslagen...

Wil je graag dat KidsLife jouw dossier Groeipakket beheert?

Aanvragen

We maken het leven van jouw gezin gemakkelijker
full-width-image

Veel gestelde vragen

Ik woon met mijn gezin in Vlaanderen, maar werk in Brussel. Wie betaalt er dan?

KidsLife! Wij betalen de kinderbijslag over gans België, maar er zijn wel verschillende wetgevingen. In dit geval ontvang je het Groeipakket van KidsLife Vlaanderen.

Ik wil graag dat KidsLife mijn Groeipakket beheert

Dat horen we graag, je zal genieten van een stipte uitbetaling van het volledig Groeipakket. Je kan hier het groeipakket makkelijk aanvragen. Of neem eventjes contact met ons op, dan helpen wij jou graag verder! 

 

Hoe weet ik van welke uitbetalingsactor ik het groeipakket ontvang?

Meestal kan je dit zien aan de referentie van de stortingen op je rekening. Ben je niet zeker? Neem gerust contact op met KidsLife en wij helpen je jouw uitbetalingsactor terugvinden. Aangezien je momenteel op onze website zoekt, willen wij met plezier ook jouw dossier beheren. Je kan dit hier aanvragen 

 

Kan ik vanaf 1/1/2019 zelf mijn kinderbijslagfonds kiezen?

Voor ouders die nu al kinderbijslag ontvangen, blijft het kinderbijslagfonds dat nu betaalt verder instaan voor de uitbetaling na 1/1/2019. De term “kinderbijslagfonds” wordt vanaf dan ook vervangen door “uitbetalingsactor”. De overgang verloopt volledig automatisch. Pas vanaf 1 januari 2020 kunnen deze ouders eventueel een nieuwe uitbetalingsactor kiezen.

Ouders waarvan het eerste kindje pas na 1/1/2019 geboren wordt, zullen daarentegen meteen zelf kunnen kiezen wie hun Groeipakket uitbetaalt.

Ik verhuis binnenkort naar een andere regio. Wat gebeurt er met mijn kinderbijslag?

Het uitgangspunt is: geen enkel kind mag in dezelfde maand ofwel dubbele kinderbijslag, ofwel geen kinderbijslag ontvangen.

De deelentiteit (Vlaanderen, Brussel of Wallonië) die bevoegd is, betaalt de kinderslag tot en met de maand waarin de wijzigende gebeurtenis (bijvoorbeeld adreswijziging naar andere regio) zich voordoet. Vanaf de maand volgend neemt de nieuwe deelentiteit de betalingen over. Het dossier wordt dan automatisch overgeheveld naar de regulator van de correcte deelentiteit.